10 tips voor een succesvolle festival bruiloft

Een bruiloft met een festival thema, dat wil jij toch ook! Genieten van elkaar, familie en vrienden, zonder teveel regels. Zo'n bruiloft lijkt lekker los, maar het is wel handig als je een beetje weet waar je aan moet denken. Want hoe organiseer je nou zo'n bruiloft? Wij geven je 10 handige tips!

Festival bruiloft

Krijg jij elke zomer ook de festival kriebels? Dan is een festival bruiloft echt iets voor jou! Denk aan een ontspannen sfeertje, lekkere hapjes, een country chic aankleding en dat allemaal in de buitenlucht!

Tip 1: De ideale locatie

De trouwlocatie is altijd heel belangrijk, en zeker bij een festival bruiloft. Je wilt natuurlijk een plek met genoeg ruimte en mogelijkheden. Misschien wil je een BBQ of wil je dat je gasten ook kunnen blijven slapen. Zet je eisen van tevoren op een rij. Tot hoe laat moet het feest kunnen duren? Wil je een kampvuur? Willen jullie de ceremonie in een schuur of een tent? Door je eisen op een rij te zetten krijg je een beter beeld van wat er nodig is.

Tip 2: Stroom, check, toilet check.

Buiten trouwen is heerlijk, maar er zijn wel wat voorzieningen nodig. Zo moeten de gasten naar het toilet kunnen en heb je stroom nodig voor verlichting of muziek. Zorg dat je die praktische zaken niet vergeet. je ceremoniemeester kan je daar heel goed bij helpen!

Tip 3: De styling

Je hebt vast al een beeld in je hoofd van hoe jouw festival bruiloft er uitziet.  Maak thuis een moodboard met plaatjes uit tijdschriften of van internet. Of maak foto's van alles wat jij mooi vindt. Dat kunnen meubels, sfeer, versiering of andere aankleding zijn. Denk maar eens aan grote strobalen, mooie kleden, kerstboomverlichting of gekleurde lampionnen. Het is altijd fijn om je styling samen met een hippe vriendin te doen, maar je kunt ook een bedrijf inhuren. Het is wat duurder, maar scheelt wel veel werk!

Tip 4: Denk breed

Lekker buiten trouwen, natuurlijk! Een tent op je terrein, heel veel kleine lampjes en lampionnen, gezellige klapstoeltjes en biertafels. Maar wat past er nog meer bij een festival? Denk aan festivalbandjes als uitnodiging, een toiletjuffrouw, een blokkenschema als programma en een echte presentator. Jouw festival kan beginnen!

Tip 5: Hippe foodtrucks

Lekker hoor, zo'n biologisch frietje of een dubbeldikke vegaburger. Maar dan wel uit zo'n leuke, opvallende foodtruck. En er zijn er genoeg om uit te kiezen. Van een pittige hotdog van Holydogs, een frietje truffelmayo van Hieper de Pieper tot een versgemaakte pizza van Wood. Maak je eigen combinatie!

Tip 6: Zorg voor goede muziek

Natuurlijk is de muziek belangrijk tijdens jouw festivalbruiloft. Wil je een bandje wat een lekker sfeertje maakt tijdens jouw grande entree of wil je een knallende band waar iedereen op los kan gaan? Je hebt ook bands die het allebei kunnen, dat scheelt weer reiskosten. De Swingers is zo'n band die prima tot zijn recht komt bij een receptie, maar ook voor een echt feest kan zorgen. Je vindt nog meer bands bij een boekingsburo, kijk maar eens bij Swinging.nl.

Tip 7: Een retro photobooth

Goed eten, een lekker drankje, leuke muziek, wat mis je dan nog...Tuurlijk, de photobooth! Een fotobooth in een VW busje kleedt je locatie meteen aan. Je gasten (jong en oud) hoeven zich niet te vervelen. En de foto's die eruit komen zijn fantastisch als aandenken. Plak ze bijvoorbeeld in een gastenboek en laat iedereen er wat bij schrijven. 

Tip 8: Maak wegwijzers

Waar kun je drinken halen? En waar is de dansvloer? Op een festival bruiloft is van alles te doen. Maak grappige wegwijzers met houten bordjes. Zo weet iedereen wat er allemaal gaat gebeuren en raakt niemand de weg kwijt. En het staat nogh leuk ook! 

Tip 9: Het is jullie feestje!

De charme van een festival wedding is juist dat het zo ongedwongen is. Wil je sneakers aan? Gewoon doen! Wil je dat je vader en moeder je weggeven? Waarom niet! Wil je een lied zingen voor je lief? Geweldig. Willen jullie je gasten verrassen met een optreden? leuk. Doe wat jij wilt en maak het jullie dag.

Tip 10: In the pocket; plan b

Waarschijnlijk trouw je in Nederland en tja....dat Nederlandse weer. Zorg daarom dat je altijd een plan b hebt. Misschien kun je tijdens de ceremonie gebruik maken van een tent, een schuur of een afdak. bestel bij slechte weersvoorspellingen doorzichtige paraplu's voor de gasten. En vergeet niet te genieten, want regen op je huwelijksdag staat voor een lang en gelukkig leven. (Bovendien regent het nooit de hele dag, echt niet!)

Boeken?

De bus is te boeken vanaf € 649,- de box vanaf €449,-
Wil je nog meer informatie of wil je een vrijblijvende offerte aanvragen?
Stuur ons dan een mail via onderstaande button. We denken graag met je mee!

Volg ons ook op social media:

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang regelmatig gratis een serie  feestelijke en inspirerende blog artikelen in jouw mail!

Contact

Say Cheese On Wheels
Koraalstraat 38 b
30510 VJ  Rotterdam
Nederland

+31 (0)6-26092217
info@saycheeseonwheels.nl
www.saycheeseonwheels.nl